Ideeën en recepten voor snelle en gezonde snacks

seperator

Als kind ben je waarschijnlijk, net als ik, opgegroeid met 3 maaltijden per dag en tussendoortjes die je mee kreeg naar school. Als ik aan deze tussendoortjes tijdens mijn schooltijd terug denk, denk ik aan Liga, Smoeltjes en Sultana en uit de automaat Twix, Snickers en allerlei andere ongezonde producten. In de loop der jaren zijn er ontzettend veel soorten snacks bijgekomen die meer verantwoord zouden moeten zijn. In de supermarkten vind je ‘gezonde’ snacks waar meestal alsnog veel geraffineerde suikers, teveel zout en e-nummers in zitten.

Snelle Gezonde Snacks

Op deze pagina vind je een aantal van mijn snelle gezonde snacks recepten, zodat jij ook nu ook kan genieten van echte gezonde tussendoortjes en gezonde snacks voor in het weekend op de bank of voor de visite. Allemaal betere, gezondere alternatieven dan de ongezonde snacks en gebakjes. Makkelijk gemaakt en voor de meesten hoef je ook niet eens lang in de keuken te staan, aangezien de oven het meeste werk doet. Ik hoop dat jij net zo geniet en blij wordt als ik van deze snelle gezonde tussendoortjes.


vergrootglas

Ben je op zoek naar een bepaald gerecht of ingrediënt?


Geen resultaten.
Toon meer recepten

Nog steeds sta ik uit nieuwsgierigheid nog regelmatig voor deze schappen en heb ik nog steeds geen echt goede variant ontdekt. Laatst nog kwam ik een havermoutreep tegen met eiwitten en vezels. Dat klinkt goed toch? Helaas zat er dan wel maar liefst 14 gram suiker in. Dat is echt veel en echt niet nodig. Daarom maak ik liever mijn eigen snelle gezonde snacks. Deze tussendoortjes zijn dan tenminste wel gemaakt van pure ingrediënten en vrij van geraffineerde suikers en andere onnodige toevoegingen zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Mijn gezonde tussendoortjes maak ik altijd in het weekend, zodat ik genoeg heb voor de aankomende week.