Gemakkelijke Gezonde & Clean Eating Recepten

Veel mensen die bij mij komen geven aan dat ze graag gezond zouden willen eten, maar het vaak saai of niet lekker vinden waardoor ze terugvallen in hun oude gewoontes. Zo zonde, want gezond eten hoeft echt niet saai of onsmakelijk te zijn! Het is een kwestie van de juiste inspiratie vinden en de juiste kruiden in huis hebben.

Gezonde Recepten Afvallen

Op deze pagina vind je een aantal van mijn makkelijke en gezonde clean eating recepten. Deze zijn allemaal glutenvrij, lactosevrij  en vrij van geraffineerde suikers. Deze gerechten bevatten gezonde eiwitten, vetten en koolhydraten. Gezonde gerechten met en zonder vlees of vis, maar ook Keto en Paleo recepten.

Wil je nog meer gezonde, makkelijke gerechten ontvangen? Schrijf je dan nu hier in en ontvang 10 gratis recepten.


Geen resultaten binnen deze categorie.

Geen resultaten binnen deze categorie.

Geen resultaten.

Geen resultaten.

Geen resultaten.

Geen resultaten.

Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar heerlijke, gezonde recepten die gemaakt zijn van pure ingrediënten en betere alternatieven voor de vaak ongezonde snacks en gebakjes. Hoe leuk is dat?! Dagelijks makkelijke en gezonde recepten klaarmaken die zo lekker zijn dat mensen bijna niet zullen geloven dat ze gezond zijn!

Houd van jezelf en jouw lichaam. Eet gezond om goed voor je lichaam te zorgen. Voel je gezond en fit met behulp van mijn lekkere, gezonde recepten en laat je inspireren.

Gezond eten is super makkelijk, ook wanneer je een druk leven hebt en/of niet kunt koken 😉 Ga je lichaam voeden in plaats van vullen! Probeer mijn gezonde gerechten en je zult proeven hoe heerlijk gezond eten is!

Alle benodigde voedingsstoffen

Het is ontzettend belangrijk dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Oftewel de gezonde eiwitten, vetten en koolhydraten met belangrijke vitamines en mineralen. Wanneer je niet genoeg van deze voedingsstoffen binnen krijgt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid, zoals ziektes, diabetes en hart- en vaatziekten. Door schoner te eten krijgt je lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnen, waardoor je lichaam sterker wordt en je meer energie hebt.

Een veel voorkomende verkeerde gedachte is dat gezond eten veel tijd in beslag neemt om te bereiden en ook nog eens veel geld kost. Dit hoeft gelukkig niet waar te zijn, want ik heb zoveel gezonde recepten die binnen een handomdraai klaar zijn en vaak stukken goedkoper zijn dan de bekende pakjes met wereldgerechten of andere kant en klare maaltijden. Je kunt het zo makkelijk of juist moeilijk maken als je wilt. 

Suikers vermijden

Teveel suiker is een van de boosdoeners van een futloos gevoel. Aan bewerkte en kunstmatige voeding zijn vaak veel E-nummers, zout en suiker toegevoegd. Deze zijn moeilijk te herkennen aangezien er veel soorten benamingen zijn voor suiker naast de welbekende fructose en glucose. Je doet er dus veel beter aan te kiezen voor verse ingrediënten en maaltijden. Als je vaak suikers eet, zal je lichaam naar deze suikers blijven vragen. Zo krijg je deze verkeerde cravings. Door te snoepen, krijgt je bloedsuikerspiegel een piek, waardoor je lichaam zal verlangen naar meer suiker. Terwijl het snoepen ervoor kan zorgen dat je je moe en futloos voelt. Door gezonde voeding te bereiden met pure ingrediënten vermijd je geraffineerde suikers en zal je je snel fitter en gezonder voelen.