Denise Krijt

Hoi hoi allemaal, ik ben Denise Krijt, voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut in opleiding en oprichter van Happy, Fit and Healthy. In augustus 2018 ben ik met mijn man Matthias en onze twee lieve Golden Retriever kindjes Zoë en Raylan naar Finestrat (Spanje) geëmigreerd.

Mensen vragen ons vaak waarom wij hier naartoe verhuisd zijn. Wij willen zoveel mogelijk van het mooie leven genieten. Hier in Spanje ervaren wij een relaxtere sfeer door de Spaanse mentaliteit. Meer leven in het hier en nu met veel zonnige dagen. Waar kan dat nou beter dan op deze heerlijke plek? Wij zijn verliefd geworden op het land met zijn mooie natuur tussen de bergen en aan zee. Daarom laten wij hier onze droomvilla bouwen.

In Nederland heb ik mijn diploma behaald als Bachelor in Fashion and Business Management. Na mijn opleiding en een paar jaar in deze branche gewerkt te hebben, ben ik erachter gekomen dat deze branche toch niks voor mij is. Hierna ben ik een tijdje werkzaam geweest in de administratieve sector. In 2013 hebben wij onze eigen webshop opgezet naast onze fulltime banen. Matthias bouwt namelijk zijn hele carrière websites voor bedrijven met zijn onderneming, maar vond het nu tijd om er zelf één te openen. Wat begon als een een leuk projectje voor ernaast, zijn wij er samen volledig voor gegaan en groeide het uit tot een succes. Mede hierdoor hebben wij het geluk om heerlijk in Spanje te kunnen wonen en hier een happy en gezond leven op te bouwen.

Ik ben half Indonesisch waardoor ik al van jongs af aan samen met mijn moeder en oma hele dagen in de keuken stond te koken. Eten is hierdoor altijd erg belangrijk voor mij geweest. Dit is de grootste basis voor mijn liefde voor koken. De Aziatische keuken is natuurljk zoals ik vaak zeg: Packed full of flavour. Zo leerde ik van jongs af aan al koken met verse ingrediënten zonder het gebruik van kant en klare pakjes. Ik weet nog goed toen Matthias en ik net samen waren en hij voor het eerst op een verjaardag kwam van mijn nichtje. Mijn oom had natuurlijk een gigantische rijsttafel gemaakt. Matthias vond dit geweldig en bleef maar opscheppen. Inmiddels hebben wij samen duizenden recepten gekookt en staan wij graag uren in de keuken met enorm veel plezier. Dit is echt een passie van ons geworden.

Waarom ik Happy, Fit and Healthy ben begonnen

In het jaar 2014 begon het!

Begin 2014 begon ik steeds vaker pijntjes te ervaren, ik moest steeds vaker overgeven en ik had na bijna elke maaltijd last. Steeds vaker lag ik na het eten als een garnaal op de bank met mijn opgetrokken knieën.

Ik zat niet lekker in mijn vel en mijn werk was een sleur geworden. Ik had geen energie om zelfs leuke dingen te ondernemen en ik sliep maanden lang slecht. Ik wilde afvallen en heb daarom verschillende diëten geprobeerd, maar geen enkele hielp om echt blijvend af te vallen. Het was een vicieuze cirkel geworden, die ik maar niet kon doorbreken. Ik was er juist van overtuigd dat ik ontzettend gezond bezig was. Ik at gezond, altijd bruin brood, groenten, veel ei en kwark voor de eiwitten en ik sportte vaak.

Na jaren vaak hoofdpijn en migraine gehad te hebben was ik ook vaak ziek en voelde ik mij vaak moe. Ik dacht dit hoort nu eenmaal bij mij, maar nu ben ik erachter dat het niet normaal is.

Toen toch maar eens hulp gaan zoeken bij een diëtist. Mijn diëtist raadde mij aan meer vezels te eten en dit goed te verdelen over de hele dag. Dit heb ik enkele weken volgehouden en ik ben daarbij zelfs psyllium vezels gaan gebruiken, maar mijn klachten werden alleen maar erger.

Op een gegeven moment werd er aan een lactose-allergie gedacht en moest ik dit mijden. Ook dit was zonder resultaat met als gevolg dat ik met kerst en oud en nieuw niks meer durfde te eten en mij ellendig voelde van alles wat ik tot mij nam.

De verlossing kwam bijna een jaar later toen ik de uitslag kreeg van een haartest die ik heb laten doen. Hieruit bleek dat ik onder andere glutensensitief ben en allergisch ben voor pinda’s en eigeel. En ik maar meer volkoren producten eten!

Blijkbaar zorgde mijn zogenaamde gezonde voeding ervoor dat ik mij steeds meer ellendig voelde en mijn energieniveau maar niet omhoog ging. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in echt gezond eten en heb ik mijn levensstijl volledig veranderd naar een gezonde levensstijl.

Door echt gezond te eten kan ik de psyllium vezels laten staan en hoef geen andere supplementen meer te gebruiken. Met een gezonde levensstijl haal je gluten, verkeerde vetten en onnodige suikers uit je eetpatroon.

Ik voel mij fit en meer energiek en dit wil ik graag met jou en de wereld delen. Door gezond eten voel ik mij fit en heb ik meer energie om dingen te ondernemen. Ik ben 8 kg afgevallen, ik heb geen last meer van migraine aanvallen en ben bijna nooit meer ziek.

Graag wil ik iedereen helpen dit ook te bereiken. Eindelijk heb ik mijn passie gevonden in iets dat ik echt iedere dag met liefde wil doen. Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar gezonde, heerlijke recepten die gemaakt zijn van pure ingrediënten en betere alternatieven voor de vaak ongezonde snacks en gebakjes. Dit maakt mij Happy, Fit and Healthy. Op deze blog deel ik veel tips en tricks en heerlijke simpelere en uiteraard ook iets moeilijkere culinaire gezonde gerechten die allemaal gezond zijn.

Ben jij ook op zoek naar een Happy, Fit and Healthy lifestyle?

Liefs,

Denise