Gezonde Glutenvrije recepten

seperator

Steeds meer mensen moeten of willen glutenvrij eten. Zelf heb ik tot mijn 30e geen last gehad van gluten totdat ik mij steeds slechter voelde en steeds meer klachten kreeg na mijn maaltijden. Aan het begin vond ik het erg jammer om juist die lekkere dingen niet meer te kunnen eten en lastig om gemakkelijke glutenvrije recepten klaar te maken, vooral voor het ontbijt en lunch.

Elke week weer ga ik op zoek naar betere alternatieven om de gerechten met gluten en onnodige suikers te vervangen, zodat jij en ik gewoon nog kunnen genieten van heerlijke, gemakkelijke glutenvrije recepten. Deze gerechten plaats ik hier op mijn site om met jou te delen, dus houd deze pagina in de gaten.


vergrootglas

Ben je op zoek naar een bepaald gerecht of ingrediënt?


In de supermarkten worden tegenwoordig steeds meer glutenvrije producten aangeboden, maar helaas zitten hier dan weer vaak slechte toevoegingen in waardoor dit geen gezonde alternatieven zijn. Om de producten in de glutenvrije schappen zo goed mogelijk te laten lijken op de gluten variant, gebruiken fabrikanten diverse soorten toegevoegde suikers waardoor je bloedsuikerspiegel zal gaan pieken. Daarnaast zijn deze producten vaak ook nog eens erg duur en is het vaak vrij gemakkelijk om deze producten zelf lekkerder en met gezondere ingrediënten te maken.