Super gezond is een groene smoothie natuurlijk, maar ik had er eigenlijk nooit iets mee. Het leek mij maar niks vanwege de gekke kleur en het idee dat je groenten zoals spinazie drinkt. Na het toch maar een paar keer geprobeerd te hebben waarbij ik steeds de hoeveelheid ingrediënten veranderde, ben ik toch wel om.

Deze smoothie is lekker zelfs. Dit komt doordat er genoeg fruit in zit. De appel zorgt ervoor dat de smoothie lekker fris is en de banaan maakt het romig en zoet tegelijk, waardoor ik het zelf niet nodig vind om er nog iets zoets zoals agavesiroop aan toe te voegen. Houd je niet van banaan, dan kan je deze vervangen voor een avocado en er dan eventueel wel wat agavesiroop aan toevoegen.

De spinazie proef je helemaal niet en toch krijg je extra groenten binnen. Een groene smoothie vind ik dan ook ideaal om ervoor te zorgen dat je op een gemakkelijke manier meer groenten binnenkrijgt. Deze groene smoothie met spinazie en komkommer drink ik vaak ’s ochtends als tussendoortje rond 11 uur of als snel ontbijtje met havermout voor een extra verzadigd gevoel.

Ik hoop dat jij deze smoothie net zo’n succes vindt als ik. Laat je het mij weten via @denise_happyfitandhealthy? Ik ben erg benieuwd!

Groene smoothie met spinazie en komkommer - Clean eating, Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo, Vegan

Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Gang: Tussendoortjes
Porties: 2 porties

Ingrediënten

 • 1 (bevroren) banaan
 • 1 groene appel
 • 3 handjes spinazie
 • 8 schijfjes komkommer
 • 200 ml water
 • 2 el chiazaadjes
 • 2 tl kurkuma

Instructies

 • Was de spinazie en doe het in de blender.
 • Schil en snijd het fruit in stukjes en voeg toe in de blender.
 • Voeg ook het water, de komkommer, kurkuma en de chiazaadjes eraan toe en mix het door elkaar.
 • Blend niet te lang als je een koude smoothie wilt, maar net lang genoeg zodat alles net goed door elkaar gemixt is.
 • Verdeel de smoothie over 2 grote glazen.