Ik ben gek op brownies en dan het liefst een echte smeuïge die lekker blijft plakken. Naar mijn mening zoals een brownie hoort te zijn. Na al veel brownies gemaakt te hebben, heb ik nu het perfecte recept bedacht met zoete aardappel. Een gezondere variant die glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers is. Deze smeuïge zoete aardappelbrownies zijn heerlijk vol van smaak en lekker zoet. Mijn vrienden zijn er dol op en vinden het een echte aanrader. Laat je mij weer weten wat je ervan vindt? Ik ben benieuwd!

Zoete aardappelbrownies (Glutenvrij)

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd50 min
Porties: 16 stukken

Ingrediënten

 • 450 gram Zoete aardappel
 • 50 gram kokosolie
 • 60 gram cacao
 • 40 gram pure chocolade (ik gebruik 90%)
 • 3 el agavesiroop
 • 3 tl vanille extract
 • 3 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Rasp de zoete aardappel fijn en snijd de pure chocolade in kleine stukjes.
 • Voeg alle ingrediënten in een kom en roer het goed door elkaar.
 • Bekleed een ovenschaal van 20 x 20 cm met bakpapier en giet het mengsel hierin.
 • Bak de brownie voor 30 tot 40 minuten in de oven zoals je het zelf lekker vindt.
 • Laat de brownie voor een paar minuten afkoelen en snijd het dan in stukjes.