In onze huidige maatschappij kan je overal eten, naast elke snelweg zitten wel meerdere fastfood restaurants en in kantines staan snoepautomaten. Kortom veel bewerkt voedsel tegenover veel uren per dag zitten in kunstlicht en te weinig beweging in de frisse buitenlucht.

Dagelijks krijg ik berichten van mensen die maar niet van hun overtollig gewicht afkomen. De meesten hebben al zoveel diëten geprobeerd, waarbij ze wel zijn afgevallen maar vervolgens toch weer zijn aangekomen of soms zelfs nog erger, zwaarder wegen dan voor het dieet.

Helaas werkt een dieet meestal inderdaad slechts tijdelijk. Dit komt doordat je vaak slechts een relatief korte periode (belangrijke) voedingsstoffen schrapt uit je voedingspatroon. Hierdoor kan je wel afvallen, maar zal je na het dieet weer net zo eten als ervoor. Oftewel weer vervallen in oude gewoontes. Dit is zo zonde en ontzettend frustrerend.

Gelukkig kan het een stuk makkelijker zonder roofbouw op je lichaam te plegen. Regelmatig krijgen wij de vraag wat nou de tip is om af te vallen. Helaas is dat niet in het kort te beantwoorden, maar heb ik wel een 5 dagen gratis coaching op maat voor jou waarin ik waardevolle informatie geef om meteen mee te starten. Gezond afvallen kan door gemakkelijke stappen te zetten, zonder een dieet te volgen, zonder dure shakes of repen en zonder honger te hebben.

Stapje voor stapje

Als je een doel wilt behalen ben je geneigd om in een keer de grote stap te zetten. Bijvoorbeeld in 1 keer stoppen met roken of even zwart-wit gezegd van een ongezonde naar een gezonde levensstijl.

Als je in slechts 1 stap naar je doel wilt is de kans groter dat je dit maar even volhoudt en daarna weer terugvalt in oude gewoontes. Dit komt door ons oerbrein. Deze wilt ons behoeden voor gevaar en zal daarom meer tegenstribbelen wanneer de verandering te groot is en de kans is dan ook kleiner dat je dit vol blijft houden.

Daarom beginnen we bij het 4 weken online afslank programma met kleine stapjes te zetten. Je oerbrein zal niet zo gaan tegenstribbelen en dit maakt de weg naar een gezonde levensstijl makkelijker.

Lekker en gezond koken

Zowel online als offline is veel informatie te vinden over gezond eten. De meningen zijn hier nogal verdeeld over en met alle informatie is door de bomen het bos niet meer te zien. Wel zijn de meeste experts het erover eet dat een gezond voedingspatroon gevarieerd is en bestaat uit:

  • veel groenten
  • fruit
  • noten
  • een keer per week vette vis
  • voldoende water
  • olijfolie

Door gezond te eten worden ontstekingen vermindert en daarmee de kans op klachten als acné, obesitas, hart- en vaatziekten verkleind. Daarnaast is het hierdoor makkelijker om vet te verbranden en dus op een gezonde manier af te vallen.

Veel van de deelnemers geven voor de start van het online afslank programma aan dat ze niet goed weten hoe gezond en toch lekker te koken. Vaak blijft het dan bij een salade. Zo zonde vind ik dat als ik mij bedenk dat gezond eten juist zo ontzettend lekker kan zijn. Daarom heb ik in mijn afslank programma meer dan 100 heerlijke recepten en geef ik tips om gezonde maaltijden smaakvol te maken, zodat je hiervan met het hele gezin kan genieten.