Ben jij je bewust van je lichaam? Ben je vaak bang ziek te worden? Dan zou je eens na kunnen denken over Clean eating.

Jouw lichaam is het resultaat van wat je hebt gekozen om te eten. Dus de positieve of negatieve veranderingen die je merkt aan jouw lichaam is het resultaat van wat je hebt gegeten. Eet je slecht, dan voel je je slecht.

Waarom Clean eating?

Clean eating is een levensstijl om jouw gezondheid te verbeteren door te kiezen voor de beste voeding. Hierbij beperk je het gebruik van geraffineerd en verwerkt voedsel. In plaats daarvan kies je voor natuurlijke, pure en verse voedingsmiddelen.

Het klinkt misschien eenvoudig, maar je hebt hierbij de juiste begeleiding nodig om een schone, gezonde levensstijl aan te nemen. Alleen met de juiste kennis van alle do’s en don’ts van Clean eating kan je de zichtbare transformatie van jouw lichaam zien.

Wil jij het concept van Clean eating begrijpen? Bekijk dan mijn Clean Eating programma om de instructies en begeleiding te krijgen die jou zullen helpen om deze gezonde manier van leven aan te nemen. Je zal al snel gezond en fit voelen zonder te diëten of supplementen te gebruiken. Je hoeft nooit honger te lijden, want je leert jouw lichaam in goede conditie te houden door het goede eten te kiezen.

Tips voor Clean eating

Wil jij de waardevolle tips kennen die jouw lichaam helpen te ontgiften van de onnodige elementen en jouw gezond verbeteren? Hier zijn enkele do’s en don’ts van Clean eating:

Do's

  • Het 80-20 principe: Dit is een van de belangrijke aspecten van Clean eating. 80 procent van de tijd eet je clean eten en de rest van de tijd eet je minder gezonde snacks of maaltijden.
  • Alle gezonde macro’s: Clean eating betekent niet dat je koolhydraten, vetten of eiwitten uit je dieet moet halen. Alle macro’s zijn noodzakelijk voor een gezond leven en dus om goede resultaten te zien. Zo ga lege koolhydraten zoals witte rijst vervangen voor bruine rijst of quinoa. Gezonde recepten geven verschillende gezondheidsvoordelen.
  • Koken met verse ingrediënten: Je gaat jouw voeding bereiden met verse ingrediënten. Dit vermindert de inname van zout en andere onnodige toevoegingen.

Don'ts

  • Vermijd suiker: Overmatige suikerinname zorgt ervoor dat jij je uitgeput voelt en trek krijgt. Door clean eating word de inname van suiker vermindert. Kunstmatige zoetstoffen kunnen ook het risico op diabetes verhogen en een traag metabolisme. Deze slechte suikers worden vervangen voor natuurlijke suikers, zoals honing, ahornsiroop of agavesiroop.
  • Vermijd verwerkt voedsel: Door alle hectiek in ons leven kan je sneller afhankelijk maken van bewerkte voedingsmiddelen met veel slechte vetten, zout en suiker. Probeer toch dit verwerkte voedsel te vermijden. Deze bevatten namelijk ook kleurstoffen, conserveermiddelen en chemicaliën.

Dus houd je aan deze do’s en don’ts van Clean eating om te genieten van een gezond leven zonder een dieet te volgen of supplementen te gebruiken. De eenvoudige, maar gezonde gerechten van Happyfitandhealthy.net kunnen wonderen verrichten aan jouw lichaam je gelukkig maken met jouw gezond leven. Maak een gezonde keuze en heb een gelukkig leven.