Bij een koolhydraatarm dieet mag je bijvoorbeeld geen broodjes, pasta, rijst.... 

Maar het is zo lekker ?! 

Dat houd je even vol, maar niet voor de rest van je leven. Je kan daarom beter een levensstijl ? beginnen die je wel echt volhoudt in plaats van een dieet volgen.


Bij een dieet met alleen maar shakes gebeurd er precies hetzelfde. Je houdt het even vol en valt natuurlijk af, omdat dit een crash dieet is. Je krijgt super weinig calorieën binnen wat super slecht voor je is en het maakt het onmogelijk om goed te blijven functioneren. Je lichaam gaat in spaarstand. Aan het begin val je af, maar daarna blijf je stilstaan door deze spaarstand.

Je kan wel afvallen ongeacht wat je eet... Als je bijvoorbeeld elke dag thuisbezorgd besteld en daarbij toch onder je caloriebehoefte blijft, val je af. 

Stel je energiebehoefte per dag is 2000 kcal en je eet elke dag afhaal ? en krijgt daarmee 1800 kcal per dag binnen. Dan val je af, maar je lichaam krijgt het moeilijk om goed te blijven functioneren.

?Je hebt minder energie, een slechte huid, hoofdpijn, slaapt slecht en ga zo maar door. ?

? Gezonde voeding is het belangrijkste. Kies voeding waar je wat aan hebt. 

Als je bijvoorbeeld chips of koekjes gaat eten, geniet je daar maar heel kort van.

Je vult dan alleen maar je lichaam en voedt deze totaal niet! 

Je krijgt er geen echte energie van en je voelt je er niet beter door. Probeer dingen uit. Eet gezonde voeding die jij lekker vindt. Smaakt iets niet, probeer het eens op een andere manier te bereiden of voeg er meer kruiden aan toe om het meer smaak te geven. Hierdoor houd je het vol en blijft het leuk voor jezelf.

Wees sterk en ga ervoor. Spreek positief uit dat je ervoor gaat. Praat jezelf niet naar beneden. Wat je uitspreekt krijg je terug. Wil het, blijf positief en geef alles. 

Ik denk dat een gezonde HFH levensstijl echt wat voor jou is als jij beter in je vel wilt zitten en je vitaal wilt voelen.

Met deze levensstijl eet je namelijk natuurlijke producten die een gezonder, beter alternatief zijn van de ongezonde varianten. Deze gerechten zijn net zo lekker (als niet lekkerder!), waardoor je niet zo makkelijk in oude gewoontes zal vallen en de mensen om je heen het ook lekker vinden en je zullen steunen hierin.


Veel mensen die bij mij komen denken dat zij gezond eten / leven, maar wanneer ik dieper met hun in gesprek ga over hun levensstijl komen wij er vaak achter dat er toch nog wel veel te verbeteren valt.

Door een HFH levensstijl aan te nemen val je af met langdurig resultaat, heb je meer energie en word je veel gezonder.