Een gezonde salade is snel en makkelijk klaargemaakt en heerlijk met het warme weer. Waarschijnlijk net als bij vele anderen is mijn eetlust in de zomer een stuk minder, doordat het lichaam al hard aan het werk is. Daarom eet ik in de zomer het liefst een frisse salade met hooguit een beetje olijfolie. Eigenlijk gebruik ik zelf bijna nooit een dressing bij mijn salades, maar met het warme weer had ik eens zin in wat anders en dacht meteen aan citroen voor een lekkere frisse salade dressing.

Terwijl ik de citroen met de olijfolie aan het mengen was, bedacht ik ineens dat  fijngesneden verse koriander er wel goed bij zou passen. De kippendij in de Quinoa salade met kip en mango die ik ging maken heb ik namelijk gekruid met koriander.

In de supermarkt heb je natuurlijk veel soorten kant en klare dressings, maar zoals je waarschijnlijk al van mij gewend bent houd ik daar niet van. In de kant en klare verpakkingen zitten vaak veel suikers, zout en andere slechte toevoegingen. Daarnaast is deze dressing in een mum van tijd gemaakt en heerlijk op een zomerse dag als vandaag.

Frisse citroen koriander dressing - Clean eating, Glutenvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Vegan

Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Gang: Sauzen en dressings
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 1 handje verse koriander
  • snufje peper en zout

Instructies

  • Pers de citroen en voeg het sap samen met de olijfolie in een schaaltje.
  • Snijd de verse koriander fijn en voeg deze bij het citroen olijfolie mengsel.
  • Breng naar voorkeur op smaak met peper en zout en meng het goed door elkaar.
  • Proef met een beetje sla of de dressing naar wens is.
  • Je kan de dressing in de koelkast laten staan totdat je het gebruikt.