De afgelopen maanden ben ik nog meer groenten gaan eten dan dat ik al deed. Ik heb meer energie en voel mij zoveel fijner in mijn lichaam. Het is echt waar.. hoe meer groenten, hoe beter. De dag begin ik altijd al met groenten, zodat het echt een goede start van de dag is en ik kan je alleen maar aanraden het ook te gaan doen.

Ik heb al verschillende soorten pannenkoeken gemaakt, van havermout- naar bananenpannenkoekjes en ook bieten- en pompoenpannenkoekjes. Omdat het belangrijk is ervoor te zorgen dat je diverse soorten groenten binnenkrijgt, varieer ik zoveel mogelijk. Ik bedacht me dat ik nog geen spinaziepannenkoekjes had gemaakt.

Vroeger vond ik gekookte spinazie echt niet lekker, op wat voor manier mijn moeder het ook smakelijker probeerde te maken. Ik kreeg het altijd met ontzettend veel moeite weg. Ik vond het verschrikkelijk. Maar ik blijf nieuwe dingen proberen, dus ook gerechten met spinazie. Omdat ik mijn groene smoothie met spinazie en komkommer verrassend lekker vind, durf ik nu ook spinaziepannenkoeken te maken. En ook dit is wat mij betreft een succes. Super snel en makkelijk gemaakt en de spinazie proef je helemaal niet. Hierdoor heeft het een neutrale smaak en is het erg lekker met guacamole en groenten, maar ook met zoete toppings zoals fruit.

Spinaziepannenkoeken - Clean eating, Glutenvrij

Voorbereidingstijd2 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd7 min
Gang: Ontbijt
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 50 gram spinazie
  • 1 1/2 ei
  • snufje zout

Instructies

  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine.
  • Voeg de spinazie, ei en het zout hieraan toe en mix alles goed door elkaar.
  • Verwarm olijfolie of kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoek hierin.
  • Je kunt de pannenkoek omdraaien wanneer de onderkant gestold is.
  • Garneer de pannenkoek naar eigen smaak met bijvoorbeeld wat groenten en guacamole of sojayoghurt, noten, (bevroren) fruit of kokossnippers.