Zelf ben ik helemaal weg van dit heerlijke recept. Het eindresultaat hiervan is namelijk super mals en vol van smaak. Wat wil je nog meer?

Rouleau is de Franse benaming voor een rol. Dit is ook letterlijk wat je gaat maken met dit recept. Een rol van kippendijen gevuld met een laag medjoul dadels en een heerlijke smaakvolle farce van kippendijen, pistachenoten, munt en knoflook.

Wil je een keer je vriend of vriendin verassen met een origineel en overheerlijk recept? Dan is deze zeker aan te raden en ook nog eens gezond en bomvol eiwitten.

Recept Afdrukken
Rouleau van kippendijen en medjoul dadels
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Avondeten
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Maaltijd Avondeten
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
Farce
 1. Snijd de kippendijen in stukjes. Pluk de muntblaadjes van de 2 takjes af. Splits het ei en bewaar enkel het eiwit. Voeg de kippendijen, muntblaadjes, eiwit, knoflookteen, verse salieblaadjes of gedroogde mag ook, peper en zout en vermaal dit tot een farce.
  Ingrediënten farce
 2. Voeg vervolgens de pistachenoten toe en vermaal het nog eens heel kort zodat het wat grovere stukjes blijven.
  Farce
Rouleau
 1. Leg de kippendijen in een rechthoek op je snijplank op het aanrecht en leg hierover heen een laag vershoudfolie. Pak een grote pan en sla een paar keer flink op de kippendijen zodat ze mooi plat worden.
  Plat geslagen kippendijen
 2. Leg vervolgens over de breedte van een snijplank 3 lagen vershoudfolie op elkaar. Ik neem 3 lagen, omdat je later best veel kracht gaat zetten om de rol te maken en je niet wilt dat je folie scheurt op dat moment. Verdeel hierover de kippendijen en zorg dat ze elkaar allemaal net iets overlappen. Leg nogmaals een stukje folie erop en sla nog eens met de pan om het weer perfect plat te krijgen. Bestrooi daarna de kip met peper en zout.
 3. Snijd de medjoul dadels heel fijn en en smeer deze uit in het midden over de kip.
  Medjoul dadels op de Rouleau
 4. Verspreid nu de farce over het midden. Hiervoor kan je een spuitzak gebruiken of als je het je lukt kan dit ook met schone handen gerold worden. Zorg er in ieder geval voor dat het gelijkmatig verdeelt is in de breedte.
  Farce op de Rouleau
 5. Zet ondertussen een grote braadslede of grote pan op het vuur met water en breng dit aan de kook.
 6. Pak nu 1 kant van de folie op en sla de kip voorzichtig over de farce heen en rol deze verder. Rol hem vanaf beide kanten naar elkaar toe zodat je een strakke rouleau krijgt.
 7. Knoop 1 kant nu dicht en rol vervolgens vanaf de andere kant nog eens heel strak aan en knoop ook die kant dicht.
  Knoop in rouleau
 8. De rouleau zou er nu zo uit moeten zien.
  Resultaat Rouleau
 9. Zet het vuur uit en leg de rouleau voorzichtig in de pan en laat het zo ongeveer 20minuten garen.
  Resultaat Rouleau in de pan
Salade
 1. Schil de wortels en courgette met een dunschiller of kaasschaaf zodat je mooie sliertjes krijgt. Indien ze te breed zijn, kan je ze altijd nog eens in de lengte doorsnijden.
 2. Pluk de muntblaadjes en snijd deze heel fijn. Voeg dit vervolgens samen met de extra vierge olijfolie en het sap van een halve limoen samen in een schaaltje. Dit is een heerlijke tegenhanger voor de zoete dadels. Het gerecht heeft op deze manier een heerlijke zoet/zuur effect. Zet dit nog even opzij.
 3. Verhit een wok of koekenpan met 2 eetlepels olijfolie of kokosolie en bak hierin de wortel en courgette kort. Haal het vervolgens uit de pan en meng de dressing er doorheen. Breng het iets op smaak met wat peper en zout en laat die even 5 minuten marineren.
Notities

Benodigdheden

 • Keukenmachine
 • Vershoudfolie