Een paar jaar geleden kregen wij bij een Indiaans restaurant voor het eerst Raita naast de curry. Echt heerlijk vond ik het. Zo lekker fris bij een Indiase curry en wat Papadum. Er zijn verschillende varianten van, maar mijn voorkeur gaat naar de traditionele. De Raita die ik maak is met onder andere komkommer, koriander en komijn.

Wanneer wij zelf Indiase curry zoals Tikka Masala maken thuis, maken wij daar ook altijd Raita bij. Het hoort er echt bij vind ik en maakt het gerecht af. Als er de volgende dag wat over is, eet ik het graag als gezonde saus bij mijn lunch met gegrilde groenten.

Het liefst maak ik de Raita een paar uur van tevoren, zodat de kruiden de tijd hebben om lekker in te kunnen trekken.

Raita - Frisse yoghurtsaus

Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Gang: Sauzen en dressings
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 500 gram (plantaardige) yoghurt of Griekse yoghurt
 • 1/4 komkommer
 • 1 handje munt
 • 1 handje koriander
 • 1/2 tl komijn
 • 1/2 tl gemalen mosterdzaad
 • snufje peper en zout

Instructies

 • Schep de yoghurt in een kom met de gedroogde kruiden.
 • Snijd de komkommer in kleine stukjes en de munt en koriander fijn.
 • Voeg de gesneden komkommer en kruiden bij de yoghurt en roer goed door elkaar.
 • Proef de Raita en voeg er naar smaak een beetje peper en zout aan toe.
 • Bewaar het in de koelkast totdat je het gebruikt.