Granola is super gemakkelijk en lekker zelf te maken. Daarnaast ook veel gezonder dan als je het kant-en-klaar zou kopen. Je hebt er nog geen 10 minuten werk aan en de rest doet de oven. Zelf vind ik deze granola zo lekker dat ik er bijna niet vanaf kon blijven toen het nog een beetje warm was.

Je kan varieren met bijvoorbeeld rozijnen, kokosrasp of gedroogd fruit en de granola eten als muesli. Granola is ook heerlijk door de door yoghurt, bij wat fruit, als snack of door een salade. Ik gebruik deze granola zelf vaak als basis bij mijn ontbijt en combineer het dan met vers fruit en stukjes pure chocolade in mijn plantaardige yoghurt.

Laat je het mij weten als je de granola gemaakt hebt? Dat kan met #happyfitandhealthy of tag mij via @happyfitandhealthy. Ik ben benieuwd wat je ervan vind!

Granola - Clean eating, Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo

Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Porties: 1 pot

Ingrediënten

 • 150 gram havermout
 • 40 gram noten
 • 40 gram pitten
 • 3 el kokosolie
 • 2 el agavesiroop
 • 1 tl kaneel

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Smelt de kokosolie in de magnetron.
 • Doe alle ingrediënten in een kom een roer het goed door elkaar.
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het mengsel op.
 • Bak de granola in 20 minuten, maar houd het wel in de gaten.
 • Laat het afkoelen voordat je het in een pot doet.